
lerini şöyle sürdürüyor: “Ürünlerimiz bina etraflarında, otoyollarda orta refüjlerde kullanılabiliyor. Fermo markasıyla ürettiğimiz çimli çit yapay çim ve telin birleşmesiyle oluyor. Doğal bir görünüme sahip olan bu ürünümüz güneş ışınlarına dayanımlı, yanmaz ve solmaz özellikleri ile tercih ediliyor. Ürün uygulandığında görün- tüyü ve rüzgarı engelliyor.”
Bütün çitler metrekare üzerinden fiyatlandırılıyor. Çitlerin metrekaresi 1 TL’den başlıyor 40 TL’ye kadar çıkıyor.
FİYATLANDIRMADAN ÖNCE KEŞİF
2010 yılından beri çit sektöründe satış ve montaj yapan Kardelen Panel Çit Sistemle- ri ağırlıklı olarak İstanbul’da satış yapıyor. Ayrıca Marmara Bölgesi’ndeki kentlere de mal satışı yapan firmanın Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan gibi ülkelere ihracatı da var. Firmanın CEO’su
Tuncer Kaya, 10 farklı çit çeşidi ürettikleri bilgisini veriyor. Şu anda en çok panel çit denilen ürünün tercih edildiğini belir- ten Kaya, çit fiyatlarını etkile- yen faktörleri şöyle sıralıyor:
“Fiyatlar metraja göre değişiyor. Metraj az ise malzeme ve işçilik fiyatımız yükseliyor.
Mesela metraj 150 metrentülün üzerine çıkarsa birim metrekare fiyatı düşüyor. Fiyat vermeden önce mutlaka keşif yapıyoruz, yerinde fotoğraf çekiyoruz. Müşteri istediği yükseklik, renk ve malzemedeki çiti bilgi- sayar ortamında çizdiğimiz projede görüp daha rahat karar veriyor.”
150 metreden daha az yerlerde malzeme ve işçilik dahil çitin metrekaresi 35 ile 65 TL arasında değişiyor. 150 metre ve daha fazlası için birim fiyatları 26 TL’den başlıyor. Kaya, Türkiye’deki çit piyasasının çok büyük olduğunu ve her geçen gün yeni firmaların bu sektöre girdiğini belirtiyor. Kaya, firmanın cirosu hakkında ise şunla- rı söylüyor: “Piyasadaki yıllık dolar kuru ve diğer koşullara göre her sene ciromuz değişiyor. Bir yıl satış, montaj, 1-1,5 milyon TL olurken, ertesi yıl 500 bin TL olabiliyor. Bu durum atılım yapmamızı bir ölçüde engelliyor.”
“TALEBİN YÜZDE 80’İ İNŞAATTAN”
Hakan Panel Genel Koordinatörü Hakan Altun 15 yıldır sektörde olduğunu 2010’dan bu yana Hakan Panel Çit firmasıyla faaliyet gösterdiğini söylüyor. Sektöre pazarlama satış departmanında başlayan Altun sonrasında kendi şirketini kurarak işini büyütmüş. Bayi sistemiyle yurtiçinde ve dışında malzeme satışı yaptığını belirten Altun, yurtdışına uygulamalı hizmet verdiklerini, Kuzey Afrika, Irak,
İran, Rusya ve Cezayir gibi ülkelerle çalıştıklarını söylüyor. Firma panel çit, tel çit, dekoratif panel çit, duble panel çit, pano çit, ferforje çit, kapı çeşitleri, çim çit, seyyar panel çit, yüksek güvenlik çiti, trapez sac, OSB sunta, spor sahaları
çevre çitleri ve zemin kaplamaları yapıyor. En çok klasik panel çitin tercih edildiğini belirten Altun ürün seçeneğine bağlı olarak fiyatların en düşük 22 TL’den başlayıp 140 TL’ye kadar çıktığını söylüyor.
Türkiye’deki çit pazarının yüzde 80’inin inşaat sektöründen geldiğini ve inşaat sektörü var olduğu sürece çit imalatı ve montajlarının devam edeceğini aktaran Altun, yıllık cirolarının 15 ile 20 milyon TL arasında değiştiğini belirtiyor. Altun, “İnşaat sektörü nasıl yeni projeler ortaya çıkarıyorsa bizler de yeni ürünler ve farklı projeler üretmek zorundayız” diyor.
Everyone loves what you guys are usually up too. This sort of clever
work and coverage! Keep up the superb works guys I’ve added you guys to my blogroll.
I am sure this post has touched all the internet viewers, its really
really good paragraph on building up new blog.